Barnklocka är Bästa Julklappen till ditt barn eller barnbarn! Det är något exklusivt, men inte alltför dyrt. Det kan liknas vid ett smycke, men har ett klokt syfte. Det är något nästan alla föräldrar vuxit upp med, men som glömts bort som gåva till de yngre barnen eller tonåringarna.

Bästa Julklappen

Årets bästa julklapp är inte ett dataspel, inte heller en mobiltelefon. Årets bästa Julklapp är en riktigt fin analog barnklocka från Torekovs klockor!

Ibland slås man av den stress Jul och julklappar kan ge. Vad ska man köpa? Vad vill barn ha?

Kanske man någon gång ska stanna upp och fundera på ”vad vill vi vuxna ge”?

Kloka ord

Sara Wimmercranz, framgångsrik entreprenör, ”Drake” i SVT:s Draknästet och mamma gjorde en fantastisk reel på sin Instagram i somras. Hon visade upp två skålar. En var full med blandade grönsaker, den andra var också full – men av godis. Ställer man fram de två skålarna till sina barn, så är nog sannolikheten rätt stor att det är godisskålen som blir mest attraktiv… I alla fall hos oss... Men, är det ok? Eller ska vi föräldrar ta vårt ansvar ibland och välja vad barn ska äta, välja när de ska sova, eller kanske välja vad de ska se för filmer?

Vi gör nog det rätta, för det mesta. Vi älskar alla våra barn. Men ibland ”glömmer vi”. Det är så oerhört lätt att lägga fram en mobiltelefon eller padda framför barnet. ”De tycker ju att det är så roligt”. Dock, tid för eftertanke – är det rätt?

(Titta gärna på hela Saras inlägg, och andra kloka tankar här; @sarawimmercranz)

Barnklocka bästa Juklappen

En Torekovs barnklocka är ett smycke. Det är en överraskning. Förmodligen inget ett barn tänkt på när de skriver sin önskelista – men det är en gåva som en förälder eller morförälder kan ge och vara säker på att barnet blir lycklig av att få, och som skänker glädje många år framöver!

En klocka till skolan

Svensk skolplan styr upp utbildningen för barn om vad gäller att lära sig klockan. Men hur många barn har en klocka? Hur många barns hem har idag klockor på väggen?

Bästa Julklappen: Tänk vad roligt att ge ditt barn eller barnbarn en klocka så att de kan vara förberedda när de kommer till skolan. Kanske kan de redan grunderna till klockan efter att ni som föräldrar engagerat er.

Det är jättemysigt att sitta och jobba på att lära sitt barn klockan! Precis som det är härligt att sitta i soffan och läsa en bok, eller jobba med siffror och enkel matematik.

Svenska Torekovs

Torekovs klockor är ett klockmärke med säte i Torekov på Bjärehalvön i Skåne. Klockmärket har inte sparat på någonting när de skapade det som började som barnklockor. De valde diamanthårt glas av safirkristall för, som de sa, ”är det någon som ska ha det bästa glaset så är de dem som är mest aktiva, full av lek och aktivitet”. Dvs, barn.

Vidare så valde man att sätta en absolut allergifri undersida av Titan på alla sina klockor. Några få vuxenklockor av de allra dyraste märkena har gjort detsamma, men det är inte vanligt.

Undvik smartwatch och mobilberoende

Sist, men inte minst, så är klockorna helt analoga. Dvs fri från strålning, fri från den stress en uppkopplad sk smartklocka eller mobiltelefon ger. Torekovs klockor har tydliga siffror med sekund-, minut- och timvisare. Precis så som en klocka bör vara för barn. De är vattentäta ner till 50 m djup och kommer bl a med klockarmband i mjukt äkta läder.

Barnklocka är bästa Julklappen! Vi vill slå ett slag för att årets bästa Julklapp till ditt barn eller barnbarn är en barnklocka från Svenska Torekovs klockor. Ni kan titta på deras klockor här; Torekovs klockor barn.

 

 

 

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen