Guide barn klockor

Guide barn klockor

Här kommer en Guide barn klockor!

Det kan vara svårt att välja klocka till ett barn! Man vill ge en barnklocka som ser fin ut och som barnet tycker om. Men man vill också ge ett armbandsur gjort för barn som är tydligt, pedagogisk och som håller.

Barnklockor ska vara sköna att bära.

Barn växer snabbt och du vill naturligtvis att klockan ger glädje i flera år. Tänk på ditt barns ålder, handledens storlek och vad barnet gör på sin fritid. Klockan ska sitta bekvämt på handleden. Välj därför en klocka som inte har en tydlig krona som skär in på barnhandens ovansida. Får ett barn det minsta ont så kommer det aldrig vilja ha en klocka på sig igen.

I vår guide till barnklockor rekommenderar vi ett klockarmband av tyg, sk nato, gummi eller läder för barn mellan 4-12 år.

Satsa på en barnklocka av riktigt bra kvalité.

Inte alla barn utvecklar nickelallergi för att de utsätts för närkontakt med stål, men allt stål innehåller nickel. Välj därför en klocka med undersida av Titan eller keramik.

En barnklocka ska tåla barns lek. Välj inte en barnklocka med mineralglas. Det är inte roligt att se klockans glas repas sönder på bara några veckor. Välj en klocka med safirglas. Det blir något dyrare men den klockans glas kommer att vara lika repfritt när barnet vuxit upp som när den fick sin klocka.

Varför inte en smartklocka till barn?

Är syftet med att köpa en barnklocka att så tidigt som möjligt introducera barnet till mobiltelefon? Ja, då kan en smartklocka vara rätt val.

Men om du som förälder har hört och förstått hur mobilberoende barn börjat bli och alla de negativa påverkningar mobilanvändandet har på våra barn – då kanske du inte vill köpa en smartklocka till ditt barn?

Trenden att köpa en smartklocka till barn är stor. Företag slåss om möjligheten att sälja in funktioner som att barnet kan fotografera, skicka sms och ringa på sin klocka. Några märken säljer även klockor till barn som det går att surfa på. Det finns företag som seriöst lagt begränsningar på hur man kan utnyttja smartklockan till sitt barn - men... i en förlängning så har man ändå introducerat sitt barn till fascinationen av uppkoppling och mobiltelefoner. 

Läs psykolog Anders Hansens bok, ”Skärmhjärnan”. Han förklarar där hur stresspåverkade vi människor blir av mobilanvändandet. Att köpa en smartwatch till ditt barn blir att locka barnet till världen av mobiltelefoner. Det är spännande och roligt, men inte nyttigt.

Satsa på en riktig analog klocka till ditt barn.

Försök hålla emot barnens önskan om mobiltelefon och smartklocka så länge det går. För deras välbefinnandes skull.

Hitta en barnklocka som barnet känner sig fin i.

Barn tycker det är roligt att känna sig fina. Hitta en klocka som ger barnet känslan av att bära ett smycke så får du ett barn som tycker om att lära sig klockan.

En del barn vill välja sina kläder själva och tycker det är spännande att klä upp sig fint. Då kan du välja en barn klocka med lätt utbytbara klockarmband. På så vis ändrar du snabbt utseende på klockan. Det ger både mer glädje till klockan och det är ett bra hållbarhetstänk.

När ska barn få sin första klocka?

Visst minns du när man satt i skolan och skulle lära sig klockan? Det var roligt att lära sig klockan! Det är likadant nu, och läroplanen skiljer sig inte mycket från när vi var små. Men, skillnaden är att allt färre barn har en egen klocka. Dessutom har vi vuxna alltmer sällan analoga klockor i våra hem. Hur ska då barnen kunna lär sig läsa tiden?

Vi rekommenderar att du ska köpa en analog klocka till ditt barn. Det är inte bara ett smycke. Det är något som hjälper barnet i skolan och i sin utveckling. En barnklocka är en riktigt fin present till ett barn som börjar förskolan eller första klass.

Köp en analog barnklocka i present.

Välj en analog klocka till ditt barn när de fyller år, till julklapp, skolstart – eller bara som en klok gåva för att du älskar dem. Introducera inte barnen till mobiltelefoner genom att lockas köpa en smartklocka till ditt barn.

Välj en barnklocka med kvalitet. 

Det blir något dyrare i inköp, men de håller hela barnens uppväxt. Väljer du dessutom en klocka med utbytbara band så kan barnet få byta färg och material efterhand som barnet växer upp.

En riktigt fin klocka är en toppenpresent till barn och barnbarn!

Review: klockfeber.se

september 23, 2022 — Leif Göransson
Är en Torekovsklocka även klocka till dam?

Är en Torekovsklocka även klocka till dam?

Ja, en Torekovsklocka är även en klocka till dam!

Vi får ofta frågan "ni annonserar om att Torekovs är ett klockmärke för barn och ungdomar - men kan inte vi vuxna kvinnor köpa en Torekovsklocka?"

Självklart kan ni det!  

Upprinnelsen till Torekovs klockor var ju att det inte fanns riktigt fina klockor att köpa till barn. Men som det har visat sig så har framförallt Torekovs Pärlemor-serien blivit uppskattad av kvinnor, mammor, mormor och farmor.

Torekovs Pärlhamn är en supersnygg klocka till dam.

Kvinnor har uttryckt att man tycker klockorna är exklusiva och klassiska, "en unik klocka som inte alla har". "Jag är supersnygg i min Pärlhamn i Guld". 

Torekovs Pärlhamn är en jättesnygg klocka till dam! Kika gärna in hos modeoraklet Jenny på fru stilista. Hon är oerhört duktig, och väljer gärna Torekovs klockor.

Mammor har ofta köpt en Torekovs Pärlhamn i samband med att man köpt en Torekovsklocka till sitt mindre barn. Det är jättetrevligt. Det är även ett smart sett att intressera barnen för att lära sig klockan. 

Älde kvinnor har även de kommit att älska Torekovs klockor!

De har ofta en jättefin klocka som de fick när de var unga. Men de uttycker att de har svårt att använda den. Klockor på den tiden var väldigt små. Siffrorna, i den mån att där fanns några, ytterst otydliga. Så därför har äldre kvinnor uppskattat och köpt Torekovs Pärlhamn. De får inte bara en snygg, exklusiv, klocka som är skön att bära, de kan dessutom se vad klockan är tack vare tydliga siffror och visare!

Torekovs Pärlhamn med sina meshband går enkelt att ställa om storleken på. De passar barns  smala handleder likväl som vuxna kvinnohandleder. Klockarmbanden i skinn och nato är skapade för barns handleder och fungerar bara för smala vuxna handleder.

  • Alla Torekovs klockor har 2 års Garanti. 
  • Fri frakt på alla klockor inom Sverige.

En Torekovs Pärlhamn är en toppenfin klocka till dam av högsta kvalite. En jättefin present!

Är det viktigt med kvalitet på barnklockor?

Är det viktigt med kvalitet på barnklockor?

Ja, det är viktigt med bra kvalitet på en barnklocka!

Vattentålighet

Vissa enklare klockor tål inte regn, än mindre att man råkar glömma klockan på armen när man duschar eller leker i en vattenspridaren. Så se till att en klocka till barn tål vatten. 

5 ATM är en tillräcklig nivå av vattentålighet. Då tål den bad men är inte en dykklocka. Högre ATM ger en tjockare klocka och är då direkt osmidigare för ett barn.

Nickelallergi

Om man är orolig för att utveckla nickelallergi så ska materialet på undersidan av barnklockor vara av Titan eller keramiskt material. De är 100 % nickelfria.

Stål, även av yttersta kvalitet, innehåller nickel.

Kvalitet på barnklockor

Det är tråkigt när glaset på klockor repas. De flesta enklare klockorna har mineralglas. Det är i princip plast och repas ytterst lätt. Ibland kan det vara värt att lägga ”en peng extra” och få bättre hållbarhet. Glas av safirkristall är hårt som diamant och princip omöjligt att repa. Ett glas av safirktistall tål att dras på insidan av rutschbanan i evighet. De exklusivaste klockorna till vuxna har safirkristallglas. Torekovs barnklockor har det också.  

Sköna att bära

Visst har ni varit med om att kronan, omställarknappen för visarna, har klämt er på ovansidan av handen? Det kan göra riktig ont. Vi vuxna kanske kan lära oss att stå ut, "för klockan är ju snygg och det blir ju så av omställarknapparna". Men barn vill inte ha ont. De behöver inte stå ut. De vill inte heller ha ont. Är inte klockan skön att bära så kommer inte heller barnet att vilja ha den på sig. 

Torekovs klockor har sin omställarknapp kl 2, dvs - den nyper inte på ovansidan av händerna. Det kallar vi bra kvalitet på barnklockor! 

För oss på Torekovs barnklockor och armbandsur för barn är det jätteviktigt med kvalitet på barnklockor! Vi har bara satsat på de bästa materialen vi kunnat få fram. 

Titta gärna på testen hos klockexperterna på Klockfeber.se!

juni 16, 2022 — Leif Göransson
Torekovs Dagshög Guld och svart äkta läder, en klocka gjord för barn.

Är mobiltelefoner nyttiga för barn?

Nej, mobiltelefoner är inte nyttiga för barn! Svaret är inte svårare än så. Forskning visar att mobiltelefoner trollbinder och stressar ungdomar. Experter visar på kopplingen mellan mobiltelefoner och den lavinartade ökningningen av ångest bland barn, ungdomar och vuxna.

"Skärmhjärnan", av Anders Hansen

Jag har precis läst två fantastiska böcker av Anders Hansen, Överläkare i psykiatri och känd expert på TV. Böckerna var succén "Skärmhjärnan" och versionen för den yngre publiken, "Skärmhjärnan Jr", (Ljudbok). Jag tycker det är helt fantastiskt hur någon så enkelt kan förklara hjärnan och varför vi människor fungerar och reagerar så som vi gör!

Han skriver: "När de smarta mobilerna hamnade i var och varannan ficka hade vi plötsligt tillgång till en fantastisk värld av möjligheter bara ett knapptryck bort. Men vad gör egentligen timme efter timme av skärmande med våra och - kanske viktigast av allt - våra barns och ungdomars hjärnor?", Anders Hansen, Skärmhjärnan JR, 2021. 

De sociala mediernas appar är skapta för att bygga ett behov, och Anders Hansen liknar suget av mobiltelefonerna vid drogberoende. Han förklarar hur mobiltelefoner skapar stress, ångest och koncentrationssvårigheter.

Varför ger vi barn en mobiltelefon?

Underlättar det för föräldrarna om barnet har en mobiltelefon? Ja, så kan det vara. Ärligt talat kan nog många av oss föräldrar tycka att det är "jättesmidigt att ge barnet lite surftid" - kanske för att bereda tid till att laga mat, städa eller vila - men ibland kan det nog vara för att få lite egen tid med mobiltelefonen... När man läser Anders Hansens böcker kan jag för första gången få förståelse för den extrema fascination som vi människor har för mobiltelefoner och surfplattor. Alla mönster av hur den ena appen leder in oss i den andra appen, och det okoncentrerade barnets beteende när man ska läsa läxor får sig sin förklaring.

Är det då bra att ge sitt barn en mobiltelefon så tidigt som när de är 7-8 år? (Eller, ännu yngre...) Ska vi föräldrar så lättvindigt ge dem något som bevisligen inte är nyttigt för dem? Nej, det borde vi inte göra!

Vi föräldrar är påhittiga och kan gömma våra beslut bakom smarta undanflykter. Jag hör ofta "det är så bra med mobil för då vet barnet vad klockan är". Men, om ursäkten till varför man ger sitt barn en mobiltelefon är "för att de ska veta vad klockan är", då har jag ett annat förslag:

-Köp en klocka till ditt barn! 

Fall inte för frestelsen att tidigt ge ditt barn en mobiltelefon. "Alla andra har en mobil" håller inte som argument. Ta och läs Anders Hansens böcker och ta ansvar. Barnen har ingen chans att stå emot. Vi vuxna har ansvaret. 

www.torekovs.com

 

juni 08, 2022 — Leif Göransson
När ska man köpa klocka till barn?

När ska man köpa klocka till barn?

I skolan jobbar man med att lära barn klockan under årskurs 1-3, så då är det bra om man köpt en klocka till sitt barn. Det underlättar om barnen redan tidigare introducerats till klockan och kanske blivit nyfiken, eller t o m stolt, över att man börjar förstå klocka och tid.

Under lågstadiet ska barnen lära sig mycket. Man ska bl a lära sig alfabetet, läsa och skriva. Vi föräldrar brukar stötta fantasin och skapa en fin stund kring böcker och alfabetet genom att läsa sagor för våra barn. Men vad gör vi för att hjälpa dem att lära sig klockan? 

Hur kan föräldrar hjälpa till med att lära sina barn klockan?

Barn är nyfikna! Ett bra sätt att lära barn klockan är att skapa ett intresse, göra klockan till något kul. Att läsa roliga, pedagogiska böcker om klockan för barnen är en bra idé.. Hemsidan "1 miljonboktips.se" har tagit fram en topplista och här följer tre boktips:

  1. Lär dig klockan med Greta Gris (2018)
  2. Lär dig klockan: Lekande lätt (2020) (3-6 år)
  3. Lär dig klockan: Lekande lätt (2020)(3-6 år)

De är riktigt trevliga böcker som roar barnen samtidigt som de lär sig klockan helt otvunget och i rätt ålder!

https://1miljonboktips.se/barnbocker/lar-barnen-klockan/

 Kan man göra något mer för att lära barn klockan?

Ja, man kan ge dem en egen klocka. Köp en klocka till ditt barn! 

Idag är det inte självklart att bära en klocka, ”man har ju mobiltelefon”. Men, är det bra? Nej, det är det inte – men det ska vi prata mer om i en annan blogg

Att köpa en barnklocka är ingen stor investering.

Se till att en klocka till barn är bekväm att bära och pedagogiskt tydlig. I skolan är analoga klockor, dvs klockor med sekund-, minut- och timvisare grunden till kunskap, så vi föreslår detsamma.

Ibland letar man ett smycke till sitt barn eller barnbarn. Att köpa en fin klocka är ett bra alternativ. De är inte bara något vackert utan även klokt - och ofta en fin symbol för att man börjar bli större. Och vem vill inte känna sig stor när man är liten...? 

 www.torekovs.com

 

juni 03, 2022 — Leif Göransson
Svårt att hitta presenter till barn?

Svårt att hitta presenter till barn?

Jag tycker att det är så svårt att hitta fina presenter till barn och barnbarn. Känner inte ni det också? Det blir så himla lätt "en slant" som vi säger, eller kanske ännu värre - ett kort med ett belopp på och så swishar man över pengarna... Det är inte roligt att ge pengar! Som förälder vet jag att pengarna så lätt "bara försvinner", och hur fin kram man än får när man lämnar presenten så finns det sällan något minne av gåvan kvar.

Torekovs bakgrund

För 5 år sedan blev vi trött på att leta efter en fin present till vårt barn. Han var då 9 år och det enda han önskade sig var hockeyutrustning eller dataspel. Vi ville hitta något annat, något speciellt. Lika svårt var det för mor- och farföräldrar. Det var hopplöst för dem att hitta rätt. När de skulle överraska så var det naturligtvis svårt att hitta kläder  som passade - eller om de hade hittat en keps, då var det fel logo i pannan... De sista åren har de givit upp, de ger numer "en slant" istället. Jag vet att de inte tycker det är kul.

Ska det vara så svårt att hitta en present till sitt barn?

Ibland vill man ge något speciellt. Något som finns kvar. En fin present till sitt barn. Då kom vi på vad vi ville köpa, en riktigt fin analog barnklocka!

Vi var så glada när vi bestämt oss. Men, problemet blev att vi inte kunde hitta någon... Det vi hittade var enkla klockor av plast. Sk mineralglas, vilket är plast, klockarmband av plast eller enkelt gummi och en vattentålighet som innebär att sonen inte kunde ha på sig klockan när det regnar.

En fin present till barn!

Det var därför vi skapade en riktig klocka. En högkvalitativ analog klocka gjord från grunden till barn. Vi har jobbat för att skapa en så fin present till barn som bara möjligt!

Det tog oss 2 år att skapa Torekovs barnklockor. Jag kan verkligen tycka att en barnklocka från Torekovs i sin exklusiva ask är en toppenfin present!

Kika på en test som klockfeber.se gjort!

maj 31, 2022 — Leif Göransson