Barnklockor och armbandsur för ungdomar är en fantastiskt trevlig present!

Satsa på en riktig analog klocka till ditt barn nästa gång du letar efter en födelsedagspresent, julklapp, skolstart- eller skolavslutningspresent eller student!

En klocka från svenska Torekovs är ett smycke likväl som klocka. De kommer i lyxiga boxar med fri frakt direkt från lagret i Torekov. Inga mellanhänder, inga onödiga kostnader. Bara en så bra klocka till barn och ungdomar som möjligt! Gå in och titta på klockorna här; Torekovs klocka barn

Alternativ till mobiltelefon

Visst vore det bra om våra barn och ungdomar kunde släppa sina mobitelefoner ibland? Alla vuxna talar om hur svårt det är att få kontroll över barnens mobilintresse, eller kanske man skulle säga mobilbehov. Men, vad gör vi för att lösa problemet?

Att locka barn och ungdomar in i ett mobilberoende är en målsättning av några av världens största bolag. Det låter fruktansvärt, men det är sant. Vet ni att Steve Jobs, grundaren av Apple, förbjöd sina barn att använda iPads? "De är alltför beroendeframkallande", tyckte han.

Om man roar sig att titta runt omkring på en buss-station, flygplats, tågstation eller tunnelbana - ja t o m på restauranger eller folk som är ute och promenerar - då ser man samma sak; hukade huvuden med lysande mobiltelefoner i händerna... Tror ni att det är bra?

Anders Hansen, läkare, psykiater och författare till bl a Skärmhjärnan skriver såhär:

"Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Den är helt enkelt i osynk med vår tid!"

Så, vad ska vi då göra? Varför spelar valet av klocka till ett barn någon roll? Ja, det gör det.

Varför inte smartwatch till barn?

Många föräldrar letar idag söker efter sk smartwatch till sina barn. Man lockas av att man på ett enkelt sätt kan ringa till barnen och prata med dem. Kanske för att det är kul. Eller kanske bara för att man vill säga åt dem att gå hem. Man kan skicka meddelanden till dem, och barnen kan lära sig att fotografera och skicka hem och i vissa fall till vänner. Det låter ju som något spännande, "man blir lite vuxen". Men, egentligen påbörjar man som förälder inlärningen till det mobilberoende som man alldeles säkert inte kommer tycka om efterhand som barnen växer upp!

Ska man lära barnen att alltid vara uppkopplade? Mår de bra av det? "Nej", säger Anders Hansen.  Läs hans bok, "Skärmhjärnan". Otroligt intressant! Läs även mer här.

Köp inte en smartwatch till ditt barn. Satsa på en riktig analog barnklocka istället! Försök fördröja implementeringen av det ständigt uppkopplade livet. Det är det bästa för barnens välmående.

När ska man köpa en klocka till barn?

Barnklockor och armbandsur för ungdomar är en bra present! Under barnens första tre år  skolan ska de lära sig mycket. Man ska bl a lära sig alfabetet, läsa och skriva. Vi föräldrar brukar stötta fantasin och skapa en fin stund kring böcker genom att läsa på kvällarna. Men, har ni tänkt på hur ofta man suttit med sina barn och jobbat med klockan? Har barnen ens en klocka tillgänglig? Hur många analoga klockor har ni föräldrar synliga hemma? Vad gör vi föräldrar för att hjälpa våra barn att lära sig klockan? 

Det är därför vi finns - Torekovs barnklockor och armbandsur för barn och ungdomar är pedagogiska och tydliga.

Kvalitet

  • Glas: Endast de dyraste klockorna till vuxna brukar ha glas av safirkristall. Det är ett av världens hårdaste material och i princip att repa. Alla Torekovs klockor har safirkristallglas.
  • Klockarmband: Klockarmband till barn och ungdomar ska andas.  Torekovs klockarmband är av mjukt äkta läder, nato eller exklusiv mesh till de större barnen och ungdomarna. 
  • Hypoallergen: Barnklockor och armbandsur för ungdomar från Torekovs är skapta för barn. De är från början byggda för att passa barn och barns mindre handleder. Klockans boett är gjuten i det finaste stål som finns, 316L stål, ofta kallat kirurigiskt stål. Det är alltså samma material som man skapar kirurigiska instrument i och i princip Nickelfritt. Alla klockor från Torekovs har dessutom en undersida av homogen Titan för att ytterligare säkerställa att ingen kan utveckla Nickelallergi.

Det ska vara roligt att bära sin klocka, då blir det också lättare att lära sig den! Barn vill gärna ha vad storasyster, storebror, större kompis, mamma eller pappa har. 

För att underlätta för barnens inlärning av klockan är det lämpligt att barn får sin första analoga barnklocka någon gång i anslutning till förskolan. Det är ett enkelt sätt att stötta barn och barnbarn - men också en mycket trevlig gåva att ge och något som är speciellt att få!

Kan mammor köpa en Torekovs?

Vi har fått frågan; "Ni gör så underbart fina klockor, men varför pratar ni så mycket om barn och barnklockor? Jag har ju köpt en Torekovs Pärlhamn och älskar den"

Mammor passar perfekt i en Torekovs Pärlhamn. Men, upprinnelsen till Torekovs är att det inte fanns någon riktigt fin klocka till barn. Och barn behöver ha en riktig klocka. Så därför fokuserar vi på det. 

Torekovs barnklockor och armbandsur för ungdomar - en fin present!

Alla klockor från Torekovs levereras i lyxiga askar där klockan ligger på en liten vit läderkudde. Klockorna är personligt genomgångna av personalen i Torekov och de är inslagna i silkespapper när de kommer.

Barnklockor och armbandsur från Torekovs - det är en fin present som de kommer att ha mycket glädje och nytta av!