Har ni funderat på det, när ska man köpa en klocka till sitt barn? I skolan jobbar man med att lära barn klockan under årskurs 1-3, så då är det bra om man köpt en klocka till sitt barn. Det underlättar om barnen redan tidigare introducerats till klockan och kanske blivit nyfiken, eller till och med stolt, över att man börjar förstå klocka och tid.

Under lågstadiet ska barnen lära sig mycket. Man ska bl a lära sig alfabetet, läsa och skriva. Vi föräldrar brukar stötta fantasin och skapa en fin stund kring böcker och alfabetet genom att läsa sagor för våra barn. Men vad gör vi för att hjälpa dem att lära sig klockan? 

Hur kan föräldrar hjälpa till med att lära sina barn klockan?

Barn är nyfikna! Ett bra sätt att lära barn klockan är att skapa ett intresse, göra klockan till något kul. Att läsa roliga, pedagogiska böcker om klockan för barnen är en bra idé.. Hemsidan "1 miljonboktips.se" har tagit fram en topplista och här följer tre boktips:

  1. Lär dig klockan med Greta Gris (2018)
  2. Lär dig klockan: Lekande lätt (2020) (3-6 år)
  3. Lär dig klockan: Lekande lätt (2020)(3-6 år)

De är riktigt trevliga böcker som roar barnen samtidigt som de lär sig klockan helt otvunget och i rätt ålder!

https://1miljonboktips.se/barnbocker/lar-barnen-klockan/

 Kan man göra något mer för att lära barn klockan?

Ja, Du kan hjälpa ditt barn i skolan genom att köpa en riktig analog barnklocka, bäst förslag är ett armbandsur barn från Torekovs barnklockor!

Idag är det inte självklart att bära en klocka, ”man har ju mobiltelefon”. Men, är det bra? Nej, det är det inte.

Att köpa en barnklocka är ingen stor investering.

Se till att en klocka till barn är bekväm att bära och pedagogiskt tydlig. I skolan är analoga klockor, dvs klockor med sekund-, minut- och timvisare grunden till kunskap, så vi föreslår detsamma.

Ibland letar man ett smycke till sitt barn eller barnbarn. Att köpa en fin klocka är ett superbra alternativ. De är inte bara något vackert utan även klokt - och ofta en fin symbol för att man börjar bli större. Och vem vill inte känna sig stor när man är liten...? 

Så, bäst tips - efter du bestämt dig för att lära ditt barn läsa klockan - gå in här och köp den bästa klockan; Torekovs klocka barn

Lycka till! :)

 

 

Lämna en kommentar

Translation missing: sv.blogs.comments.moderated