När du ska köpa en klocka till ditt barn, vilken barnklocka är bäst? Skolan lägger nästan 3 år av utbildning enligt läroplan på att lära barn klockan. Man jobbar då med analog klocka. Så vi kan börja där, bäst köp för ditt barn är en analog klocka barn.

Bekvämlighet

För att ett barn ska önska bära en klocka måste klockan vara skön på armen. Barn vill ha sina klockarmband tight för att inte klockan ska vrida sig. Därför önskar du ett klockarmband till ditt barn som är av mjukt äkta läder eller tyg, sk nato.

Välj bort klockarmband i plast eller tät gummi. Tänk dig ett aktivt barn med ett klockarmband i plast under en varm sommarlek eller i regn eller vatten, det bildas fukt och därmed risk för rodnad, utslag och att det kliar. Då kommer inte barnet att vilja bära sin nya klocka något mer.

Klocka kvalitet

Leta efter en klocka som är gjuten av 316L stål. Det är det bästa stålet. Du vill på alla vis undvika Nickelallergi. Det är något som barnen kan få vid kontakt med Nickelhaltiga smycken. Exempelvis armband, ringar, örhängen eller klockor. Det handlar ofta om enklare, billigare produkter.

För att absolut utesluta Nickel skall ett barns klocka ha en undersida av Titan eller keramik. De är helt hypoallergena.

Glas barnklocka

Glaset till en barnklocka får utstå mycket slitage. Enklare klockor har glas av mineralglas eller plast. Vill du att ditt barns klocka ska tåla att klockan dras mot insidan av rutschbanan, när man ramlar i gruset eller bara barns enkla vardag med islag mest hela tiden? Då finns det bara ett glas som håller; safirkristallglas. De främsta tillverkarna till de dyraste klockorna typ Rolex har glas av safirkristall.

Vattentät klocka barn

Ett barn kommer att glömma ta av sig klockan när vattenspridaren sätter igång på sommaren, eller om en kompis är snabb att hoppa i poolen och de vill hoppa efter.

Då gäller det att ha en vattentät klocka. Barn behöver inte ha en klocka gjord för sportdykare. Vattentät 5 ATM är tillräckligt för en barnklocka.

Snygg barnklocka

I princip oavsett ålder, flicka eller pojke, så tycker man om att känna sig fin. Letar man efter vilken barnklocka som är bäst, då måste man även tänka på att barnen ska känna sig snygga med sin klocka.

Hoppas du fått lite tips på vad du ska leta efter när du vill veta vilken barnklocka är bäst!

Ett annat tips är att gå in på den här hemsidan; Torekovs barnklockor. Där kommer du hitta barnklockor som passar ditt barn! Tidningen Villanytt gjorde ett reportage om dem i deras decembernummer. Länk här; Villanytt december, 2022.

Torekovs klockor barn:

  • Klockarmband i mjukt äkta läder och tyg (nato)
  • Klocka i bästa 316L stål med undersida av 100% Titan.
  • Glas av safirkristallglas.
  • Vattentät 5 ATM

Deras klockor kan fås i högblank Guld, Silver eller Rosé. Tuffare killar och tjejer kan välja klockor i matt svart och grafit.

Torekovs klockor kommer hem med Fri frakt och de lämnar 2 års Garanti.

Kanske är du sugen på att matcha ditt barn? De säljer även supersnygga damklockor i samma linje. Titta här, Klocka Dam från Torekovs. 

Lämna en kommentar

Translation missing: sv.blogs.comments.moderated