Klockor barn bäst guide! Det kan vara svårt att välja klocka till ett barn. Man vill ge en barnklocka som ser fin ut och som barnet tycker om. Men man vill också ge ett armbandsur gjort för barn som är tydligt, pedagogisk och som håller.

Här följer det du ska tänka på när du köper en barnklocka.

Barnklockor ska vara sköna att bära.

Barn växer snabbt och du vill naturligtvis att klockan ger glädje i flera år. Tänk på ditt barns ålder, handledens storlek och vad barnet gör på sin fritid. Klockan ska sitta bekvämt på handleden. Välj därför en klocka som inte har en tydlig krona som skär in på barnhandens ovansida. Får ett barn det minsta ont så kommer det aldrig vilja ha en klocka på sig igen.

I vår guide till barnklockor rekommenderar vi ett klockarmband av tyg, sk nato, gummi eller läder för barn mellan 4-12 år.

Satsa på en barnklocka av riktigt bra kvalité.

Inte alla barn utvecklar nickelallergi för att de utsätts för närkontakt med stål, men allt stål innehåller nickel. Välj därför en klocka med undersida av Titan eller keramik.

En barnklocka ska tåla barns lek. Välj inte en barnklocka med mineralglas. Det är inte roligt att se klockans glas repas sönder på bara några veckor. Välj en klocka med safirglas. Det blir något dyrare men den klockans glas kommer att vara lika repfritt när barnet vuxit upp som när den fick sin klocka.

Här har ni en länk till ett riktigt högkvalitativa klockor barn till ditt barn eller barnbarn!; Klocka barn från Torekovs.

Varför inte en smartklocka till barn?

Är syftet med att köpa en barnklocka att så tidigt som möjligt introducera barnet till mobiltelefon? Ja, då kan en smartklocka vara rätt val.

Men om du som förälder har hört och förstått hur mobilberoende barn börjat bli och alla de negativa påverkningar mobilanvändandet har på våra barn – då kanske du inte vill köpa en smartklocka till ditt barn?

Trenden att köpa en smartklocka till barn är stor. Företag slåss om möjligheten att sälja in funktioner som att barnet kan fotografera, skicka sms och ringa på sin klocka. Några märken säljer även klockor till barn som det går att surfa på. Det finns företag som seriöst lagt begränsningar på hur man kan utnyttja smartklockan till sitt barn - men... i en förlängning så har man ändå introducerat sitt barn till fascinationen av uppkoppling och mobiltelefoner. 

Läs psykolog Anders Hansens bok, ”Skärmhjärnan”. Han förklarar där hur stresspåverkade vi människor blir av mobilanvändandet. Att köpa en smartwatch till ditt barn blir att locka barnet till världen av mobiltelefoner. Det är spännande och roligt, men inte nyttigt.

Satsa på en riktig analog barnklocka av kvalitet

Försök hålla emot barnens önskan om mobiltelefon och smartklocka så länge det går. För deras välbefinnandes skull.

Hitta en barnklocka som barnet känner sig fin i.

Barn tycker det är roligt att känna sig fina. Hitta en klocka som ger barnet känslan av att bära ett smycke så får du ett barn som tycker om att lära sig klockan.

En del barn vill välja sina kläder själva och tycker det är spännande att klä upp sig fint. Då kan du välja en barn klocka med lätt utbytbara klockarmband. På så vis ändrar du snabbt utseende på klockan. Det ger både mer glädje till klockan och det är ett bra hållbarhetstänk.

När ska barn få sin första klocka?

Visst minns du när man satt i skolan och skulle lära sig klockan? Det var roligt att lära sig klockan! Det är likadant nu, och läroplanen skiljer sig inte mycket från när vi var små. Men, skillnaden är att allt färre barn har en egen klocka. Dessutom har vi vuxna alltmer sällan analoga klockor i våra hem. Hur ska då barnen kunna lär sig läsa tiden?

Vi rekommenderar att du ska köpa en analog klocka till ditt barn. Det är inte bara ett smycke. Det är något som hjälper barnet i skolan och i sin utveckling. En barnklocka är en riktigt fin present till ett barn som börjar förskolan eller första klass!

Köp en analog barnklocka i present.

Välj en analog klocka till ditt barn som födelsedagspresent, till julklapp, skolstart – eller bara som en klok gåva för att du älskar dem. Introducera inte barnen till mobiltelefoner genom att lockas köpa en smartklocka till ditt barn.

Tips: svenska premiumklockan Torekovs

Det blir något dyrare i inköp, men de håller hela barnens uppväxt. Väljer du dessutom en klocka med utbytbara band så kan barnet få byta färg och material efterhand som barnet växer upp.

Ingen annan klocktillverkare för barn har satsat lika mycket på kvalitet. Man kan få barnklockor och klockor till ungdomar i guld, silver, rosé och svart. 

Här får du en länk: www.torekovs.se

En riktigt fin analog klocka är en toppenpresent till barn och barnbarn!

Kolla vad experter säger om vårt tips; Review: klockfeber.se

Lämna en kommentar

Translation missing: sv.blogs.comments.moderated