Barnklocka flicka, vad ska du köpa? Här ska du få bäst guide! Men först, du måste göra ett val: riktig klocka eller smartwatch till din flicka?

Det är populärt med smartwatch till barn. Många är oroliga för vad sina barn hittar på, och vill kunna följa dem när de är utanför huset eller lägenheten. Man vill också kunna ringa barnen och bli uppringd. Barnen tycker det kan vara spännande att kunna ringa med sin klocka och även att kunna fotografera. Några smart-klockor möjliggör också att de kan ha koll på sociala appar och Snapchat.

Smart med smartwatch?

Men, är det bra? Ska ditt barn gå ensam om du är orolig över om det kan hända något? Och ska barn ha sociala appar eller snapchat?

Forskare har släppt rapporter om att barn och ungdomar i Sverige mår allt sämre. Forskarna visar på kopplingen till mobiltelefon/smartwatch, den kontinuerliga uppkopplingen, och att det leder barnen till stress och ångest.

Kan man få sin flicka att helt avstå mobiltelefon under sin uppväxt? Nej, det kan man nästan inte – och det ska man nog inte heller. Men, vore det bra att försöka undvika mobiltelefon/smartwatch så länge som möjligt? Ja, absolut.

Läs gärna professor och TV-profilen Anders Hansens bok; Skärmhjärnan. Den är oerhört bra. Lättläst och kusligt träffande. Mycket tänkvärd.

Så, om vi då bestämmer oss för att du ska köpa en analog barnklocka flicka till din dotter, vad ska du då tänka på?

Köp en analog barnklocka gjord i bästa stål.

Du vill inte att din flicka ska utveckla Nickelallergi.

(Har du någonsin köpt ett smycke eller bälte utomlands eller på någon enkel bazar? Kanske har du fått rodnad under, eller av, dem? Eller har det börjat klia? Då har det med all säkerhet med det billiga grundmaterialet att göra)

Bäst stål är sk kirurgiskt stål, 316L Stål. Namnet har det fått därför att det är den kvaliten som krävs för att göra medicinska instrument.

Om du dessutom hittar en klocka med undersida av Titan eller Keramik så är du 100% säker att klockan inte ger framtida problem med Nickelallergi.

Klockor till barn ska ha bäst glas

Barn leker, ramlar, och skrapar i sin klocka. Köper man en billig klocka så får man billigt glas av plast eller mineralglas, som i princip är plast. Billigt blir ofta dyrt då det förmodligen inte går att byta klockglaset, och ingen vill ha en klocka med sönderrepat glas.

Det bästa glaset du kan ha på en barnklocka till din flicka är glas av  safirkristallglas. Det är ett av jordens hårdaste material och omöjligt att repa.

Klockarmband i material som andas

Barn vill att deras klocka ska sitta fast. Det är oskönt när en klocka sitter löst. Om du då har köpt en klocka med klockarmband i plast eller tät gummi så andas inte de. Det bildas då fukt av värme eller vätska under bandet, och det är varken skönt eller nyttigt för din flicka.

Satsa på en klocka med klockarmband i äkta läder eller mjukare tyg. Läder är fortfarande det bästa materialet för barn, och tyg (nato) är en god tvåa.

Barnklockor ska tåla vatten

Du kan inte köpa en barnklocka med en vattentålighet under 5 ATM. Många klockor har 3 ATM vattentålighet, det innebär att de inte tål regn, de allra billigaste har ofta 1 ATM.

5 ATM möjliggör att din flicka kan ha sin klocka på armen när hon hoppar i poolen eller duschar efter gympan. Det är helt tillräckligt. Klockan är då fortfarande smidig och ändå funktionell. Om din flicka ägnar sig åt djupdykning med tuber får du satsa på en klocka med 10 ATM eller mer.

Vi vill tipsa om en svensk barnklocka som har tänkt på allt det vi nämner, Torekovs barnklockor.Torekovs barnklockor.

De har satsat på premiumklockor för flickor och pojkar som inte bara är sköna och hållbara, de har mycket snygga klockor barn

Hos Torekovs barnklockor får du;

  • 316L stål, dvs Kirurigiskt stål
  • Homogen Titanundersida på alla klockor
  • Glas i safirkristall
  • 5 ATM
  • Man kan välja klockor i skinande Guld, Silver eller Rosé. Det finns även en tuffare linje i matt svart och grafit. 
  • Klockarmband i mjukt äkta läder eller nato (tyg). De har även en exklusiv linje med klockarmband i metall (mesh)

Klockor barn från Torekovs kommer hem med fri Frakt och de lämnar 2 års Garanti. En fantastisk present till alla flickor och pojkar.

Lämna en kommentar

Translation missing: sv.blogs.comments.moderated