Barnklocka pojke, vilken är bäst köp?

Det finns massor av klockor för pojkar att köpa. Priser varierar mellan 300 kr och ca 2500 kr.

Första frågan du ska ställa dig, ska du köpa en analog klocka eller en smartwatch för barn?

Det är mode att köpa smartwatch till barn. Det kan vara lockande att få möjlighet att ringa sitt barn när det behövs och att kunna spåra sitt barn till och från kompisar eller i lekparken.

Men, är det ett verkligt behov? Hade man kunnat klara sig utan att ringa sitt barn som är 5-10 år? Kan man kanske välja att gå och möta barnet hos sin kompis, eller vara med barnet i lekparken?

 Forskning visar att barn och ungdomar mår allt sämre pga stress och sömnbrist. Samma forskare kopplar problemen till den lavinartade ökningen av mobilanvändning hos den yngre generationen. Ska vi föräldrar då påskynda det genom att köpa en smartwatch till vårt barn?

Köp en analog barnklocka

Nej, köp inte en smartwatch. Köp en riktig analog klocka för barn till din pojke! Alla barn ska lära sig klockan. Skolan lägger 3 år av grundskoleutbildning på att lära ditt barn hur man läser klockan. Alldeles säkert hjälper du ditt barn att lära sig läsa, skriva och räkna. Att hjälpa ditt barn med klockan är lika självklart, men lite bortglömt.

Vilken analog barnklocka ska du köpa till din pojke?

Det är lätt att lockas till en billig lösning. Då får du förmodligen en klocka i plast eller billig stålblandning. Ibland kan billigt vara kostsamt. Hållbarhet, vattentålighet, bekvämlighet och att klockan är bra för din pojke är viktiga aspekter att tänka på:

Barnklockans kvalitet

Leta efter en klocka som är gjuten av högkvalitativ stål. Du vill inte att din pojke ska utveckla Nickelallergi, vilket är en risk om man köper enklare stålprodukter som inte är testat. (Billigare importvaror med stålkärna, såsom armband, halsband, skärp, armband och klockor)

Bäst stål är sk kirurgiskt stål, 316L.

Vill man leta efter det absolut bästa så ska kontaktytan mot huden vara av Titan eller keramik. Då är klockan absolut allergifri.

Glas till barnklockor

Glas på barnklockor är utsatta för massor av stötar, skrap och islag. Enkla klockor har nästan alltid glas av plastmaterial eller mineralglas som i princip är plast. De får mycket lätt repor och inte ett lämpligt material för en barnklocka.

Bästa glaset man kan ha på en klocka är safirkristall. Det är ett av jordens hårdaste material, närmast liknad i hårdhet med diamant. Safirkristall är naturligtvis ett dyrt material, men klockan kommer att vara utan repor på glaset och sprickor under hela barnets uppväxt. Förmodligen lika oskadad även när din pojke lämnar klockan vidare till sina barn.

Vattentålighet

Många barnklockor till pojkar har en vattentålighet på 3 ATM eller lägre. Det innebär att de inte tål regn. Köp en klocka med 5 ATM eller mer till din pojke. Barn ska få glömma sin klocka på armen och hoppa i poolen eller springa i vattensprinklern utan att skada ska ske. Ska ditt barn träna djupdykning med tuber så räcker det inte med 5 ATM. Men, med högre vattentäthet så blir också klockorna klumpigare. Inget problem om man är dykare, men kanske onödigt om man är ett vanligt aktivt barn.

Klockarmband för barn

Killar vill att deras klockor ska sitta fast på armen, dvs tight. De uttrycker ofta att det blir jobbigt om klockan glider eller åker ner på undersidan av handleden. Därför vill du inte att din pojke har ett klockarmband av plast eller tät gummi. De materialen andas naturligtvis inte, och då bildas det fukt med risk för rodnad eller utslag.

Köp en barnklocka med klockarmband i äkta läder. Det är naturligt, det andas och kan ofta bli finare med åren.

Det finns ett nytt svenskt företag i Skåne, Torekovs barnklockor, som har satsat på premiumklockor för pojkar. Titta här får ni se; Torekovs klockor barn

De har  kryssat i alla ovan nämnda boxar:

  • Klockor av Kirurgiskt stål, 316L stål med undersida i Titan.
  • Glas av homogen diamanthård safirkristall
  • Vattentät 5 ATM
  • Klockarmband av mjukt äkta läder, eller nato. Det finns även en exklusiv linje till tonåringar och mammor i finaste metall (mesh).

Torekovs klockor barn, naturligtvis både pojkar och flickor, finns i två storlekar och i blankaste Guld, Silver, Rosé eller matt svart.

Dessutom erbjuder de Fri frakt på alla sina klockor och 2 års Garanti.

(Inslag från Pinlap, tack för omdömet. Ref Admin)

 

Lämna en kommentar

Translation missing: sv.blogs.comments.moderated