Ja, det är viktigt med bra kvalitet på en barnklocka!

Vattentålighet

Vissa enklare klockor tål inte regn, än mindre att man råkar glömma klockan på armen när man duschar eller leker i en vattenspridaren. Så se till att en klocka till barn tål vatten. 

5 ATM är en tillräcklig nivå av vattentålighet. Då tål den bad men är inte en dykklocka. Högre ATM ger en tjockare klocka och är då direkt osmidigare för ett barn.

Nickelallergi

Om man är orolig för att utveckla nickelallergi så ska materialet på undersidan av barnklockor vara av Titan eller keramiskt material. De är 100 % nickelfria.

Stål, även av yttersta kvalitet, innehåller nickel.

Kvalitet på barnklockor

Det är tråkigt när glaset på klockor repas. De flesta enklare klockorna har mineralglas. Det är i princip plast och repas ytterst lätt. Ibland kan det vara värt att lägga ”en peng extra” och få bättre hållbarhet. Glas av safirkristall är hårt som diamant och princip omöjligt att repa. Ett glas av safirkristall tål att dras på insidan av rutschbanan i evighet. De exklusivaste klockorna till vuxna har safirkristallglas. Torekovs barnklockor har det också.  

Sköna att bära

Visst har ni varit med om att kronan, omställarknappen för visarna, har klämt er på ovansidan av handen? Det kan göra riktig ont. Vi vuxna kanske kan lära oss att stå ut, "för klockan är ju snygg och det blir ju så av omställarknapparna". Men barn vill inte ha ont. De behöver inte stå ut. De vill inte heller ha ont. Är inte klockan skön att bära så kommer inte heller barnet att vilja ha den på sig. 

Torekovs klockor har sin omställarknapp kl 2, dvs - den nyper inte på ovansidan av händerna. Det kallar vi bra kvalitet på barnklockor! 

Klockarmband som andas

Satsa på en klocka med klockarmband som andas. Plast och gummi genererar fukt mot barnens hud. En del får utslag, men framförallt så blir det obekvämt. Satsa på en barnklocka med klockarmband i nato eller kanske helst riktigt mjukt läder. 

För de på Torekovs barnklockor och armbandsur för barn är det jätteviktigt med kvalitet på barnklockor! De har bara satsat på de bästa materialen de kunnat få fram. Vårt tips, gå in och köp de här; Klocka barn.

Titta gärna på testen hos klockexperterna på Klockfeber.se!

juni 16, 2022 — Leif Göransson

Lämna en kommentar

Translation missing: sv.blogs.comments.moderated