När lär sig barn klockan? Jo, under hela deras lågstadietid!

(Artikel från e-magasinet Vreden)

Nu har första terminen för barn i 1:a klass börjat lida mot sitt slut. Mycket av hösten har gått till att lära känna varandra i klassen, men så smått har de även börjat titta på alfabetet och siffror. Efter Jul är det dags att kika på klockan och lära sig hur man tyder den.

Men, det är inte lätt. Hur många barn har över huvud taget sett en klocka idag? Än mindre har de någon på armen!

Köp en analog klocka

Vi vuxna får tycka vad vi vill, våra barn ska lära sig klockan. Så, hjälp era barn och köp en analog barnklocka till ditt barn!

Sen är det ju så att enbart äga en klocka gör inte att de per automatik lär sig tyda den. Det är ett arbete vi föräldrar får stötta dem med. Gör klockan till något kul! Be dem säga till när det gått 5 minuter, försök lära dem att komma in en viss tid när de är ute och leker. (Inte så långa block, börja med 15 minuter). När de sedan kommer in så kanske det t o m blir lite fika!

 Så, när lär sig då barn klockan?

Mellan ålder 6-9 år, men – det räcker inte att lita på att skolan ska lösa det.

Det faller sig väldigt naturligt att stötta barnen i att lära sig läsa och räkna. Men vi glömmer bort att barn jobbar nästan under 3 år av skolan med att lära sig klockan. Så, en analog barnklocka hjälper barn att klara skolan bättre! Men lägg som sagt även gemensam tid hemma på att lära barnen klockan.

Vad ska man köpa för barnklocka?

Det ska vara kul att bära sin klocka. Det är absolut roligare att ha den på sig om man känner sig fin! Men det viktigaste är att den är skön att bära, och har tydliga siffror samt tim- minut- och sekundvisare.

Barn är barn, och det ska de få vara! Man kan inte förvänta sig att de ska ta av sig klockan om det regnar ute. Eller att man inte får ha klockan på sig när de åker rutschkana. Därför är det viktigt att klockan tål vatten. Ett armbandsur för barn ska tåla 5 ATM eller mer.

Satsa på barnklocka med safirglas

Om du inte vill att barnklockan ska vara helt sönderrepad på glaset bara efter några dagars lek, då ska glaset vara av safirkristallglas. Klockor som har det är dyrare, men då kommer också klockornas glas att vara lika repfria när barnen själva är vuxna som när de fick klockan.

Undvik stålundersida på barnklockor

Du vill väl inte att ditt barn ska utsättas för risk att utveckla Nickelallergi? Allt stål innehåller Nickel. För säkerhets skull väljer du därför en barnklocka med undersida av Titan eller keramik.

Vilken barnklocka ska man köpa?

Det finns ett par märken som man känner igen, Gul och GANT. De har fina barnklockor. Men vår absoluta favorit barnklocka är en klocka barn från svenska Torekovs. De har tagit fram en exklusiv klassisk klockserie som lämpar sig lika bra på en fin middag som i skola och lekparken. 

Satsa på en kvalitetsklocka när du köper en barnklocka. Bästa tipset är Torekovs barnlockor

 

Lämna en kommentar

Translation missing: sv.blogs.comments.moderated