Bäst present till skolavslutningen, vad kan det vara?

Bäst present till skolavslutningen, vad kan det vara? Vi har ett förslag; köp en riktigt fin klocka till ditt barn! Hur många barn mellan 8 till 12 år har en klocka? Har ditt barn en? Tänk hur mycket tid man lägger i skolan på att lära barnen klockan, men nästan inga barn har en. Det är knappt så att ett barn kan finna en riktig klocka i våra hem idag. 

Tänk vad kul att få en barnklocka i present till skolavslutningen. Den blir ett minne för dagen och kommer att hänga med dem länge, länge. Passa sedan på att hjälpa ditt barn att lära sig klockan under sommarlovet!

Vad är då en riktigt fin klocka för barn? 

En barnklocka ska tåla barns lek! Barn ska kunna ha klockan på armen när de är på lekparken utan att komma hem och ha fått fullt med repor på glaset. Barnen ska kunna glömma att de bär en klocka på armen när de hoppar i poolen eller springer genom vattenspridaren utan att den ska gå sönder. En barnklocka ska vara skön att bära, helst i mjukt naturligt skinn. Och självklart ska man inte kunna utveckla Nickelallergi av att bära sin klocka, dvs en barnklocka ska ha en undersida som inte är av stål. Helst ska den vara av Titan eller keramiskt material. Sist, men inte minst, ska barnen känna sig fina i sin klocka! 

Bästa glaset på en klocka

Det finns inget material förutom diamant som är hårdare än Safirkristall. En klocka med glas av 100% safirkristall kan inte få repor. Alla Torekovs barnklockor har 100% safirkristallglas.

När klocktillverkare skriver vattentät, vad innebär det?

Man mäter hur tät en klocka är i hur många atmosfärer (ATM) tryck vatten den tål. Det är omöjligt att göra en klocka som är mycket vattentålig utan att den blir "tjock på höjden". Det har varit en trend att sälja tunna klockor. Men det går då ut över vattentåligheten. Tunna klockor har ofta en märkning om vattentålig till  1 ATM. Det innebär i princip att de tål att bära när det regnar ute.

3 ATM är något bättre, och kan klara av att man duschar med klockan på sig.          5 ATM gör att man kan duscha, och bada utan att klockan går sönder. 10 ATM eller mer är ett behov om man vill sportdyka med sin klocka på armen.

En barnklocka ska ha en vattentålighet på 5 ATM eller mer.

Vad är bäst material på klockarmband?

En klocka ska sitta skönt på armen. Annars bär man den inte. Klockarmbandet ska andas och inte bygga fukt mot huden då det ofta ger rodnad och kanske utslag. Mjukt äkta läder är klassiskt av en anledning. Det har alla egenskaper man vill ha i ett klockarmband.

Det har blivit modernt med sk nato-armband till klockor. Det är ett något enklare alternativ, men likväl skönt att bära och ofta lätt att byta ut om man vill ha flera färgalternativ på sin klocka.

Klockarmband i metall är att anse som mest exklusivt. Det finns i en mängd olika utföranden. Mesh, brukar anses som mjukaste alternativet och har varit en storsäljare under senare år.

Avslutningsvis vill jag säga att bäst present till skolavslutning är en riktigt, riktigt fin premiumklocka till ditt barn. Satsa på en present som finns kvar, blir ett minne och som ditt barn blir stolt av att bära när den kommer tillbaka till skolan i höst.

Kvalite är viktigt. En barnklocka ska tåla att lekas med. Den ska kunna skrapas i marken, glömmas på armen när man hoppar i poolen, och den ska inte ge ditt barn allergier eller utslag. 

Lycka till med skolavslutningen, och njut av sommaren tillsammans med ditt barn!

Lämna en kommentar

Translation missing: sv.blogs.comments.moderated