Klocka barn, ett bortglömt smycke! Barn vill känna sig fina. Barn ska lära sig klockan. Vi vuxna vill gärna begränsa barns mobilanvändning. Klart man ska köpa en klocka till sitt barn!

Vad är bästa barnklockan?

Vad är då bäst klocka till sitt barn? Är det en smartwatch, en digital klocka – eller en analog klocka?

"Att köpa en bra analog barnklocka är bästa köpet!" Det är det svar du om du frågar grundskollärare. Fröken Lotta i Helsingborg som har årskurs 1-3 säger: ”Utan tvivel ska man välja en analog klocka till sitt barn. Jag har problem att följa skolplanen och lära barnen klockan då de sällan eller aldrig stöter på en analog klocka”.

Att köpa en analog klocka till ditt barn är att hjälpa dem i skolan, likväl som du ger dem ett vackert smycke.

Bästa smartwachklockan till barn

Just nu är det mycket prat om Smartwatch till barn. Är inte det bra då?

Om du tänker efter som vuxen, vad tror du? Köper du den klockan för att hjälpa barnet att lära sig hålla tiden? Köper du den för att den är smidig och skön att bära? Eller köper du en smartwatch till ditt barn för att det tycker det är roligt att prata i den och använda den som telefon? Kanske för att låta barnet gå själv hem från skolan så man kan ha fikat klart när de kommer, och ha koll på barnet på din mobil?

Lockelsen att kunna stötta sitt barn från distans ska inte vara grund till att köpa en smartwatch när du väljer klocka till ditt barn. Du kan se var barnet är, men kan du se trafikanterna runt omkring? Det behöver inte vara bilar, vad händer om ditt barn råkar gå ut framför en tonåring på el-sparkcykel?

Vi vuxna har så galet mycket som vi förväntas hinna med. Sen vill vi kanske även ha lite ”egen-tid”. Men, köp inte en smartwatch för att kunna hålla kontakt med ditt barn på distans. Försök skapa den tiden att själv följa ditt barn till och från skolan eller skolskjutsen.

Du vill inte heller lära ditt barn att det är roligt med mobiltelefon/smartwatch. Då kommer du att få 10 år av problem med att kunna begränsa din tonåring från att konstant sitta med sin mobil. Det är nog svårt ändå. Uppmuntra inte i förtid. Gör allt du kan för att försena barnets mobildebut. Vi omges kontinuerligt för strålning. Är vi säker på att de är nyttigt? Stålskyddsstiftelsen säger gång efter gång att det inte är det. Länk.

Klockor barn - ett smycke

Klocka till barn gör sig bäst såsom analog. Det är grunden till inlärning. Att satsa på en riktigt fin barnklocka i present den dagen du vill köpa ett smycke eller bara ge en present som du vill ska finnas kvar är en bra idé!

Nya svenska Torekovs barnklockor gör högkvalitativa klockor barn och ungdomar.

De är klassiskt snygga och finns som guldklocka, silverklocka, roséklocka, och svart klocka till både pojkar och flickor.

Deras premium klocka barn,Torekovs Pärlhamn, med klockarmband i finaste mesh passar lika bra till mammor och andra kvinnor som till medvetna tonåringar!

(Artikel jenny bengtssons blogg)

Lämna en kommentar

Translation missing: sv.blogs.comments.moderated