Klockarmband barn, vad ska man tänka på? Vad är bäst köp? Här följer kloka råd.

Satsa på analog klocka och bra klockarmband

Först och främst, vad trevligt att ni letar efter bästa råd om ett klockarmband till barn. Det innebär att ni redan förstått vikten av att lära ditt barn klockan och därmed hjälpa ditt barn i skolan. Många föräldrar har glömt bort att man i skolan lägger nästan tre år av undervisning på att lära barn klockan. Vi har förslag även på vad du ska tänka på när det gäller barnklocka också. Mer om det längre ner, men kortfattat så tycker vi ni ska satsa på en riktig analog klocka till ert barn. Inlärningsfasen för barn och klocka ligger vid 6-9 års ålder, då vill ni att ert barn ska ha en egen riktig klocka. 

Klockarmband till barn ska vara sköna och kunna andas

Det är viktigt att ett klockarmband till barn sitter skönt på armen. Det kan tyckas självklart, men så är det inte. Det är dessutom viktigt att man väljer ett material som andas. Barn är aktiva och genererar mycket värme. Barnens kropp avger då fukt, om än inte att det är svett i droppform. Med ett klockarmband i tätt material, såsom gummi eller plast, så kan inte fukten transporteras bort. Det bildas enkelt beskrivet kondens under klockarmbandet med risk för rodnad, eller i värsta fall utslag, på barnets hud.

Ett klockarmband till barn i gummi eller plast är naturligtvis bra om man avser dyka eller bada ofta med klockan på, men – om inte det är huvudsyftet till klockan så rekommenderar vi att man väljer bort de materialen.

Välj klockarmband till barn i naturliga material

Bästa förslaget är klockarmband till barn i sk nato eller naturligt mjukt äkta skinn.

Klockarmband barn i sk nato

Natobanden stammar historiskt från den Engelska armén. Man hittade ett sätt att låta soldater använda sina egna klockor, utan att förstöra de egna klockarmbanden. Man bytte helt enkelt ut soldaternas egna klockarmband till ett band i Nylon.

Dessa ursprungliga natoband skiljer sig dock mycket från de bästa natobanden till barn. För barn passar det bättre med 2-delade klockarmband i nato. De sitter framför allt bättre på handleden.

(Ett natoband för vuxna har klockarmbandet trätt genom klockans bandstift. Därmed täcks undersidan på klockan av band. Det blir oskönt för barn)

Natobanden har fördelen att de finns i otaliga färger. Man kan t ex hitta sötaste natobanden i rosa och ljusblått, klassiga band i marint och vitt, likväl som tuffa natoband i orange och svart.

Det är bara att välja vad man tycker är lämpligast.

Klockarmband barn i äkta mjukt läder

Det finns naturligtvis en anledning till att det mest populära klockarmbandet till alla klockor genom alla tider är klockarmband i äkta läder.

Läderband blir ofta skönare och skönare ju längre man haft dem. Väljer man naturliga färger såsom bruna toner eller svart så kan man ofta höra att det dessutom blir vackrare efter hand som tiden går. ”Patina” kan vara exklusivt.

Sen kan man inte säga annat än att ett klockarmband till barn i vitt skinn blir väldigt, väldigt snyggt med en klocka i guld, silver eller rosé.

Barnklocka från Bjäre sticker ut

Vi har hittat ett klockmärke från Bjäre i Skåne som satsat på exklusiva klockor och därmed klockarmband för barn. De har valt att sätta just natoband på många av sina modeller, alternativt klockarmband för barn i mjukt läder. Klockmärket heter Torekovs klockor och har ett stort antal premiumklockor för barn och de framhåller just fördelen med material som andas för klockarmband till barn.

Torekovs klockor har också valt att sätta en låsmekanism på klockarmbanden som gör att man enkelt kan byta klockarmband själv. På så vis kan man köpa extra klockarmband och byta efter hand de blir slitna, eller även som de säger – byta ”beroende på hur man vill se ut vid ett särskilt tillfälle”. En mycket trevlig idé tycker vi. Ett bra sätt att förlänga livslängden på barnklockor och även att upprätthålla intresset att bry sig om sin klocka. Kanske även lära sig att kvalitet löner sig i längden.

Bästa köp klockarmband barn

Vi tycker att Torekovs klockor, med sina lätt utbytbara klockarmband i material som andas, (nato och äkta läder) är bäst köp.

Om ni funderar på att köpa ett klockarmband till ert barn, och er klocka passar med Torekovs lug-size, då får ni väldigt fina klockarmband för ett bra pris. Här har ni en länk; Bästa klockarmbanden

Är det så att ni ännu inte köpt någon klocka, men vill säkerställa att de även erbjuder bra klockarmband för barn – då tycker vi ni ska handla här: Torekovs barnklockor.

Inlägg i Newswireinsider, 2023

 

 

 

 

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.